.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

«Φιλιά Εις Τα Παιδιά» Προβολή Ντοκιμαντέρ Του Βασίλη Λουλέ

| Μουσείο Μπενάκη | Είσοδος Ελεύθερη | 25/11/2012, 11.00


Προβολή ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά»

Η ταινία του Βασίλη Λουλέ παρακολουθεί από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα πέντε μικρά εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής που σώθηκαν χάρις σε οικογένειες Χριστιανών κρυμμένα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα –ένα παιδικό ημερολόγιο, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια– τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής. Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν τον Πόλεμο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέσα από κινηματογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερμανών στρατιωτών και παράνομες λήψεις Ελλήνων πατριωτών.

Η έρευνα για την ταινία ξεκίνησε το 2006, με αφορμή την έκθεση μαρτυριών και ντοκουμέντων “Κρυμμένα παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής” του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα 2007-2009 στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά & στο Άουσβιτς της Πολωνίας.

Η παραγωγή έγινε με τη συνεργασία, υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση αρκετών φορέων, Μουσείων και Ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με 8 βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Διάρκεια 115’
25/11/2012
Μουσείο Μπενάκη Κτήριο Οδού Πειραιώς
Ώρες 11:00
Είσοδος ελεύθερη
Διοργάνωση Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος και Μουσείο Μπενάκη

Χορηγοί Μόνιμοι χορηγοί επικοινωνίας: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. LIFO ελculture.gr forfree Περιοδικό ΔΟΜΕΣ culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου