.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έρχεται στην Αθήνα!

15 Νοεμβρίου 2012 - 25 Νοεμβρίου 2012Το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έρχεται στην Αθήνα!

Τιτάνια Cinemax

Dolby Stereo Air Condition


Εδώ και 25 χρόνια, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έχει προσφέρει στο κοινό της Αθήνας, ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το σύγχρονο και παλαιότερο ευρωπαϊκό σινεμά, χωρίς να παραγνωρίζει και κινηματογραφίες από τον υπόλοιπο κόσμο. Με το Ειδικό Βραβείο του Πανοράματος, για το σύνολο της προσφοράς τους στον κινηματογράφο, έχουν βραβευτεί ως σήμερα, διακεκριμένες προσωπικότητες της 7ης Τέχνης όπως οι Μικελάντζελο Αντονιόνι, Χάρολντ Πίντερ, Άρθουρ Πεν, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Κρίστοφερ Λι, οι «Μόντι Πάιθον» (Τέρι Τζόουνς και Τέρι Γκίλιαμ), Στίβεν Φρίαρς, Εμίρ Κουστουρίτσα, Αμπάς Κιαροστάμι, Κώστας Γαβράς, Ρότζερ Κόρμαν, Φραντζέσκο Ρόζι, Έτορε Σκόλα, οι αδερφοί Ταβιάνι, Ανιές Βαρντά και Μαξ φον Σίντοβ, ενώ στους βραβευμένους με το ειδικό αυτό βραβείο περιλαμβάνονται και προσωπικότητες από τον ελληνικό χώρο, όπως οι Θόδωρος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Κακογιάννης, Ειρήνη Παπά, Ζυλ Ντασσέν, Νίκος Κούνδουρος, Παντελής Βούλγαρης, Nίκος Νικολαϊδης, Αλέξης Δαμιανός, Νίκος Κούρκουλος, Δέσπω Διαμαντίδου, Γιώργος Αρβανίτης, Εύα Κοταμανίδου, Ελένη Καραϊνδρου, Γιώργος Φούντας, Ντίνος Δημόπουλος και Μίκης Θεοδωράκης. Το φετινό επετειακό 25ο Πανόραμα, θα διεξαχθεί από τις 15 έως και τις 25 Νοεμβρίου2012. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τον κινηματογράφο Τιτάνια.
Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ, πρόσφατες ευρωπαϊκές παραγωγές που δεν έχουν αγοραστεί από Έλληνα διανομέα θα διαγωνιστούν για το βραβείο του Πανοράματος, όπως τα La noche de enfrente του Raoul Ruiz, J'enrage de son absence της Sandrine Bonnaire, Death of a Μan in the Balkans του Miroslav Momcilovic και Either Way του Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν και δύο ελληνικές ταινίες, η 10η Μέρα του Βασίλη Μαζωμένου και Η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος του Ανδρέα Πάντζη.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & TRAILERS ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

_________________________________________________
http://athensmagazine.gr/portal/cinema/events/4830

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου