.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Φάρεναϊτ 451 /// Fahrenheit 451 από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 28/03

Πέμπτη 28 Μαρτίου
Φάρεναϊτ 451 /// Fahrenheit 451  (1964)
Σκηνοθεσία: François Truffaut
Παίζουν: Oscar Werner, Julie Chirstie
Διάρκεια: 112


Σε μια μελλοντική καθεστωτική κοινωνία, τα βιβλία έχουν τεθεί εκτός νόμου από μια κυβέρνηση που φοβάται την ανεξάρτητη σκέψη, ενώ οθόνες βομβαρδίζουν συνεχώς τους ανθρώπους με εικόνες της επικαιρότητας, δίχως να τους αφήνουν στιγμή να σκεφτούν. Καθήκον του πυρονόμου Γκι Μόνταγκ είναι η καύση όποιων βιβλίων εντοπίζονται. H γνωριμία του με την βιβλιόφιλη Κλαρίς τον παρακινεί να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής του.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ρέυ Μπράντμπερυ - που πήρε το όνομά του από τους 451 βαθμούς της κλίμακας Φαρενάιτ που χρειάζεται το χαρτί για να καεί - η υπέροχη αυτή ταινία του Φρανσουά Τριφό αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές δουλειές του.

Με μια υπνωτιστική κινηματογραφική γλώσσα και με εξπρεσιονιστικά στοιχεία, φουτουριστικά σκηνικά και θερμά χρώματα, μας αφηγείται μια ιστορία για το βιβλίο, για τη λογοκρισία και για τους ανθρώπους που την αψηφούν. Μια ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία, γιατί χωρίς βιβλία ο κόσμος μας δεν θα ήταν ποτέ πια ίδιος.

Χώρος Προβολής – Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας
Ώρα Προβολής -- 21:15
Είσοδος -- 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου