.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τα παιδιά Πάνε Cinema - 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου

Cine Παράδεισος
Από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 28 Απριλίου 2012
alt 
Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου, «Τα Παιδιά Πάνε cinema», που θα διεξαχθεί στο Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό, είναι ένα φεστιβάλ το οποίο στους δύσκολους καιρούς δημιουργεί ένα τόνο αισιοδοξίας στους συνανθρώπους μας. Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου έγινε τον Ιανουάριο του 2012 με τον τίτλο «Το Σχολείο πάει cinema» για 6 εβδομάδες και μονοπώλησε το ενδιαφέρον περισσότερων από 23.000 θεατών.

Με ένα πολύ οικονομικό εισιτήριο, που φέτος θα είναι 2€ για τις κινηματογραφικές προβολές, 3€ για τις θεατρικές παραστάσεις και το Φεστιβάλ Μαριονέτας και Σκιών και 8.5€ εισιτήριο διαρκείας 2 ατόμων για 4 θεάματα, το Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου θέλει να είναι προσιτό σε όλους.
Φέτος το φεστιβάλ θα έχει δράσεις σε όλους τους χώρους του και κυρίως στην κεντρική του αίθουσα, τον Παράδεισο. Οι μικροί θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής, μαγειρικής, μαγείας και καραόκε. Στην αίθουσα του θερινού κινηματογράφου του Παράδεισου θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος, στον οποίο τα παιδιά δωρεάν θα παίρνουν μέρος σε ευχάριστους διαγωνισμούς, όπως τσουβαλομαχίες, μονομαχίες σε στρώματα, διαγωνισμό απίθανου τρίποντου, εύστοχου τέρματος, ισορροπία σε σανίδα, τοξοβολία και θα μπορούν να παίζουν με ειδικά φουσκωτά παιχνίδια με την εγγύηση της Air games.
Στο Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου φέτος αναμένονται τουλάχιστον 140.000 γονείς και παιδιά τα Σαββατοκύριακα και τουλάχιστον 35.000 μαθητές στις ειδικές προβολές τις καθημερινές.
Οι ταινίες του Φεστιβάλ
Όλες οι ξεχωριστές ταινίες της κινηματογραφικής χρονιάς 2012-2013 θα παρουσιαστούν στο παιδικό φεστιβάλ. Φέτος θα υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα με ταινίες που θα αφορούν ηλικίες από 15-17 ετών.
Ξεχωριστά θα είναι φέτος και τα θεματικά διήμερα, όπως στις 13-14 Οκτώβριου που θα είναι αφιερωμένο στον ΑΣΤΕΡΙΞ και ΟΒΕΛΙΞ με την υποστήριξη της κινηματογραφικής εταιρείας Rosebud, 12 ταινίες από κινούμενα σχέδια μέχρι τις fiction ταινίες της σειράς και βέβαια με την παρουσίαση της τελευταίας πριν βγει ακόμα στις ελληνικές αίθουσες!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό σημαντικός αριθμός των κινηματογραφικών ταινιών, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα παιδιά ξανά στην μεγάλη οθόνη: Μαλλιά Κουβάρια, Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος, Τoy Story 3, Cars 2, Απίθανοι, ο Αδελφός μου ο Αρκούδος, Ρατατούης, Wally-e, Ψηλά στον Ουρανό, Ψάχνοντας τον Νέμο, Άρης καλεί Μαμά, Δεινόσαυρος, Το Βιβλίο της Ζούγκλας, οι 4 ταινίες της Εποχής των Παγετώνων, Πειρατές, Λόραξ, Μπομπ ο Σφουγγαράκης, Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν, Εκπαιδεύοντας τον Δράκο, Rango. Σπάνιες ταινίες όπως η Αναστασία, Astroboy, Λούκι Λουκ, Τρελές Περιπέτειες στην Άγρια Δύση, To Νησί του Πειρατή, Ο Γουάλας και Γκρόμιτ στον τεράστιο λαχανόκηπο κ.α.
 
Τα κορίτσια θα έχουν την τιμητική τους με την νέα ταινία της Βarbie, την Tinkerbell και τις Winx!
Το φεστιβάλ έχει και την ιδιαιτερότητα να παρουσιάσει πάνω από 12 ταινίες Α’ προβολής! Ταινίες όπως η Μαδαγασκάρη 3, Brave, Ξενοδοχείο για Τέρατα, Zambezia, Wreck it Ralfes, Paranorman, Rise the guardians, Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα, Frankewinnie, Αστερίξ και Οβελίξ στην Βρετανία, Sky force, Μπάρμπι η πριγκίπισσα και η ποπ σταρ.
 
Στο παιδικό φεστιβάλ θα προβληθεί το σύνολο των έργων δύο σπουδαίων δημιουργών κινουμένων σχεδίων, του Μισέλ Οσελό και του Χαγιαο Μιγιαζάκι, και θα τιμηθούν με ειδικά βραβεία. Ενώ, ένα διήμερο θα είναι αφιερωμένο στα καλύτερα Ντοκιμαντέρ με θέμα το Περιβάλλον. Εκτός από τις προαναφερόμενες θα προβληθούν σύνολο άλλες 84 διαφορετικές ταινίες.
 
Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2012

Σάββατο 13 Οκτωβρίου
10.30: Ο Αστερίξ και η μεγάλη μάχη
12.00: Ο Αστερίξ και η μεγάλη μάχη
13.45: Αστερίξ και οι Βίκινγκς
15.30: Ο Αστερίξ και οι Ινδιάνοι 
17.30: Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα 
19.30: Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς αγώνες
 
Κυριακή 14 Οκτωβρίου
10.30: Ο Αστερίξ στη Βρετανία
12.00: Ο Αστερίξ στη Βρετανία
13.45: Αστερίξ και οι Βίκινγκς
15.30: Ο Αστερίξ και οι Ινδιάνοι
17.30: Αστερίξ και οι Ρωμαίοι
19.30: ΑVANT PREMIERE Αστερίξ και οι Βίκινγκς: Αποστολή στη Βρετάνη
 
20 &21 Οκτωβρίου
10.30:Μαδαγασκάρη 3: Φυγάδες στην Ευρώπη
12.00: Μαδαγασκάρη 3: Φυγάδες στην Ευρώπη
13.45: Μαδαγασκάρη 3: Φυγάδες στην Ευρώπη
15.30: Μαδαγασκάρη 3: Φυγάδες στην Ευρώπη
17.30: Μαδαγασκάρη 3: Φυγάδες στην Ευρώπη
19.30:Μαδαγασκάρη 3: Φυγάδες στην Ευρώπη
 
Σάββατο 27 Οκτωβρίου
10.30:Τζίμι Νιούτρον: Το Αγόρι Ιδιοφυΐα 
12.00:Τζίμι Νιούτρον: Το Αγόρι Ιδιοφυΐα
13.45:Φάρμα Story
15.30:Φάρμα Story
17.30:Μπομπ ο Σφουγγαράκης
19.30:Μπομπ ο Σφουγγαράκης
 
Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012
16.00: θέατρο Σκιών Σπυρόπουλος «Το μεγάλο όχι»
17.30: θέατρο Σκιών Σπυρόπουλος «Ελληνοϊταλικός πόλεμος»
19.15: θέατρο Σκιών Σπυρόπουλος «Ελληνοϊταλικός πόλεμος»
 
INFO: Στο τέλος κάθε μήνα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα του επόμενου. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Young Audience Group των Europas Cinemas.
 
Cine Παράδεισος

Ζάππα 4 Κορυδαλλός

Τηλ επικοινωνίας:210-4960955

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου