.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Η "Μικρά Αγγλία" ταξιδεύει στην Αμερική!



Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά ταμεία, συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 εισιτήρια και 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ταινίας, φωτογραφίας, σκηνικών, κοστουμιών, ήχου και μακιγιάζ), καθώς και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης, η "Μικρά Αγγλία" ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Η ενδέκατη ταινία του Παντελή Βούλγαρη σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της σε επιλεγμένες αμερικανικές αίθουσες σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σικάγο, Μαϊάμι, Πόρτλαντ, Χάρτφορντ, Κλήβελαντ & Σαν Ντιέγκο, είναι από τις ελάχιστες ελληνικές ταινίες που διανέμονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά μέσω του Netflix, του Amazonκαι του iTunes, πλατφορμών που είναι γνωστές για την ποικιλία και την εκλεκτική λίστα των ταινιών τους, και όπου ήδη αποσπάει πολύ θετικές κριτικές από τους χρήστες. Από τις 14 Ιουνίου 2016 κυκλοφορεί στην αμερικανική αγορά και το DVDτης ταινίας.
Ανάμεσα στις θετικές κριτικές, ο BoydvanHoeijστο HollywoodReporterπεριγράφει την ταινία ως ένα «εικαστικά πανέμορφο και με άψογη ενέργεια» φιλμ, ενώ ο RayPride από τοChicago'sNewCityFilm χαρακτηρίζει την «Μικρά Αγγλία» ως «ένα εξαιρετικό δείγμα της ελληνικής φαντασμαγορίας, ενός μελοδράματος που επικεντρώνεται σε τρεις νέες γυναίκες στην Άνδρο του 1930».
Σύνοψη:
Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται.
Για τη μητέρα τους, Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλάντικο Σουρ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον.
Την Όρσα με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μουμούρης) και λίγο αργότερα τη Μόσχα με τον καπετάνιο πλέον Σπύρο. Άθελά της ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα.
Συντελεστές
Σκηνοθέτης: Παντελής Βούλγαρης / Σεναριογράφος: Ιωάννα Καρυστιάνη / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής / Σκηνογράφος: Αντώνης Δαγκλίδης / Ενδυματολόγος:Γιούλα Ζωϊοπούλου / Μουσική: Κατερίνα Πολέμη / Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος / Ηχολήπτης: Στέφανος Ευθυμίου / Makeup: Εύη Ζαφειροπούλου / HairStylist: Σωτήρης Πατεράκης / 3D: Αντώνης Κοτζιάς / Εκτέλεση Παραγωγής: BlackOrange S.A./ Εντεταλμένος παραγωγός: Γιάννης Ιακωβίδης / Συμπαραγωγός: OTE TV / Παραγωγή: ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ Α.Ε.
Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Χρύσα Παπαϊωάννου, Κώστας Κλεφτόγιαννης, Κατερίνα Αντωνακάκη, Ζωή Λιανοστάθη, ΚλέαΣαμαντά, Βασίλης Πομώνης, Νίκος Παντζόπουλος, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Ιωάννα Πιατά, Ρεγγίνα Λεβεδιάνου, Αινείας Τσαμάτης.

http://www.musicity.gr/cinema-news-articles/item/6839-mikra-agglia-ameriki-cinema-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου