.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Η Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου», από σήμερα Πέμπτη στα Γιάννενα

  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Η Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου” από την Πέμπτη 5 έως και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα. Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου ενώ η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Η Ήπειρος αποτέλεσε την αφετηρία αλλά και μια αέναη επιστροφή του αξέχαστου, κορυφαίου δημιουργού. Στην Ήπειρο γύρισε εξ’ ολοκλήρου την... πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, την “Αναπαράσταση”, στην Ήπειρο γύρισε εμβληματικές σκηνές σε πέντε ταινίες του.Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ανέδειξε παγκόσμια την Ήπειρο, την “άλλη” Ήπειρο, το χώρο και τους ανθρώπους, τις βαθιές και νωπές χαρακιές της Ιστορίας, το ρίγος του λαϊκού πολιτισμού αλλά και το μαρασμό πίσω από την εγκατάλειψη και την ξενιτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου