.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αυλαία στο 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας


Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας, ένα από τα πιο συμπαθή διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, αφού περιόδευσε σε στεριά και θάλασσα σε όλη την Ελλάδα, ξεκινά για νέες περιπέτειες. Το Φεστιβάλ Δράμας που μετρά πια 37 χρόνια και παράλληλα γιορτάζει τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη θέσπιση του διεθνούς τμήματός του, σήκωσε αυλαία το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. 

Με μία εκλεκτή σοδειά από την εγχώρια παραγωγή μικρού μήκους ταινιών, διευρυμένο Διαγωνιστικό, ένα χορταστικό πολυεθνικό πρόγραμμα, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ Δράμας - αν και αποτελεί ένα από τα γηραιότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της χώρας μας - αποδεικνύει και φέτος πως είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους εξέλιξης του ελληνικού σινεμά. Ειδικότερα, στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 204 ταινίες σε όλα τα προγράμματα αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις της. Στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα επιλέχθηκαν 38 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ (η επιλογή έγινε μέσα από 165 αιτήσεις) και οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι ανεξάρτητες παραγωγές. Ανάμεσά τους εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας θα βρούμε επίσης ντοκιμαντέρ και animation.
________________
ΑΠΕ : Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου