.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά» στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης





Η Ελλάδα της γερμανικής κατοχής ζωντανεύει μέσα από το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ, «Φιλιά εις τα παιδιά», που θα προβάλλεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (Πειραιώς 206 ), έως και την Κυριακή, στις 20.00 το βράδυ, ενώ μετά τις βραδυνές προβολές της Κυριακής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ιστορίες πέντε μικρών Εβραιόπουλων, που σώθηκαν από τον θάνατο χάρις σε οικογένειες Χριστιανών. Φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα - ένα παιδικό ημερολόγιο, μια σχολική έκθεση, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια και με εξαιρετική κινηματογράφηση, η ταινία αναδεικνύει πως η παιδική ηλικία ήταν ο παράδεισος αυτών των παιδιών ακόμα κι αν την έζησαν κρυμμένα στην αγκαλιά ξένων, μέσα στο Ολοκαυτώματος.





Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας, πριν τον πόλεμο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Εισιτήριο: 5 ευρώ



Εκδηλώσεις

____________________________
 tvxsteamtvxs.gr/node/142520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου