.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ο Βαν Μόρισον και ο Μπομπ Ντύλαν στην Αθήνα


από το γάτο που χάνεται στο σκοτάδι
Ήταν 29 Ιουνίου 1989. Ήταν μια μέρα μαγική στο Λόφο των Μουσών της Αθήνας. Ο Bob Dylan είχε μόλις το προηγούμενο βράδυ ολοκληρώσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο την ευρωπαϊκή περιοδεία του και ο Van Morrison βρισκόταν στην Αθήνα με συνεργείο της τηλεόρασης του BBC για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ που γυριζόταν για τον ίδιο.
Οι δυο σπουδαίοι μουσικοί ανέβηκαν στο μνημείο του Φιλοπάππου, όπου με φόντο την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό άρχισαν να τζαμάρουνε. Ταιριάξανε μουσικά αμέσως επί τόπου ως ντουέτο και δημιούργησαν ένα εκπληκτικό ακουστικό σετ τεσσάρων τραγουδιών και ευτυχώς αποθανατίστηκαν από το συνεργείο του BBC.
Ξεκίνησαν με τα κλασικά κομμάτια του Van Morrison “Crazy Love” και “And it Stoned Me,” (που έμελλε να κοπεί στο μοντάζ!), αλλά στη συνέχεια όλα τα λεφτά ήταν, όταν ο Morrison τραγούδησε το “Foreign Window,” ένα σχετικά άγνωστο τραγούδι του από το 1986, όπου ο Ντύλαν τον συνοδεύει παίζοντας φυσαρμόνικα ενώ ο Βαν τραγουδάει και παίζει κιθάρα.
Χαρείτε τους!…


___________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου