Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 10:25
Αποκλειστική συνέντευξη στην Πένυ Δεληγιάννη παραχώρησε ο σκηνοθέτης που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, με μία ταινία που ένας από πρωταγωνιστές είναι Τριπολίτης!
____________________________
Αποκλειστική συνέντευξη στην Πένυ Δεληγιάννη παραχώρησε ο σκηνοθέτης που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, με μία ταινία που ένας από πρωταγωνιστές είναι Τριπολίτης!
Η συνέντευξη θα ακουστεί την Τετάρτη (2/4/2014) από την εκπομπή της Πένυς Δεληγιάννη στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης (www.drt915.gr), στις 4.00 το απόγευμα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΜΠΑΣΑΚΟΣ
Ένας από τους πλέον σημαντικούς δημιουργούς στην ελληνική κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους είναι ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος.
Γεννήθηκε στο Αρματολικό Τρικάλων το 1967. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας. Αποφοιτά με άριστα το 1994 (πτυχίο σκηνοθεσίας κινηματογράφου και τηλεόρασης, Master of Fine Arts).
Έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για ισάριθμες ταινίες του.
>Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.
>Από το 2009 είναι διδάσκων καθηγητής , στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα διδάσκει το μάθημα Υποκριτική στον Κινηματογράφο σε διάφορες δραματικές σχολές. Ταινίες του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
''Στα βραβεία των θεατών του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που απονεμήθηκαν το Σάββατο (22 Μαρτίου) το βράδυ η ταινία του Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου, «Ηθοποιοί: Ημερολόγιο σπουδής», απέσπασε το πρώτο βραβείο για ελληνική παραγωγή. Πρόκειται για ένα φιλμ-ημερολόγιο που ακολουθεί νεαρούς υποψηφίους ηθοποιούς από την ημέρα των εξετάσεων στη δραματική σχολή (ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ) μέχρι και την αποφοίτησή τους μετά από τρία χρόνια.''
Η εκπαίδευση είναι από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες στη διαδικασία μύησης ενός ηθοποιού στην τέχνη του. Επίσης, κι αυτό ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, πρόκειται για μια σκληρή και απαιτητική διαδικασία.
Η ταινία "ΗΘΟΠΟΙΟΙ- Ημερολόγιο σπουδής" είναι το πορτρέτο μιας ομάδας νέων που φοιτούν σε μια δραματική σχολή της Αθήνας κατά το διάστημα 2010-2013.
Στόχος του ντοκιμαντέρ ήταν να δοθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της εκπαίδευσης στην τέχνη της υποκριτικής , κυρίως όμως να φωτιστούν τα πρόσωπα, οι αγωνίες, τα όνειρα και η προσπάθεια των συγκεκριμένων σπουδαστών. Επίσης, δίνεται έμφαση στο πώς αυτή η εμπειρία εγγράφεται μέσα τους και τους διαμορφώνει ως ηθοποιούς αλλά και χαρακτήρες
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΚΑΛΑΣ Ο ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ!
Τελειόφοιτος της ανωτέρας δραματικής σχολής Πράξη 7 και επιτυχόν στο υπουργείο πολιτισμού, υπό την καθοδήγηση των πλέον καταξιωμένων ηθοποιών, όπως ο Κώστας Καζάκος,ο Γιάννης Μπέζος, ο Γεράσιμος Γεννατάς, η Εριφύλη Στεφανίδου,η Αγγελική Καριστινού και ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος , ο Σταύρος Μαρκάλας είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος ηθοποιός με περίσσιο ταλέντο.
Με τη συμμετοχή του σε ένα επεισόδιο στην κωμική τηλεοπτική σειρά του Mega channel «Με τα παντελόνια κάτω» του σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλου, στο ρόλο του Χακάν, καθώς και με τη συμμετοχή του στην θεατρική παράσταση τρόμου του σκηνοθέτη Δημήτρη Τσαμάκου «Μην ακούς τις φωνές» στο θέατρο Ελυζέ, στον ρόλο του φύλακα, αποδεικνύει πως η νέα γενειά ηθοποιών αποτελεί ενα ευοίωνο σημάδι οτι στο θεατρικό σανίδι αλλα κ στην τηλεόραση θα βλέπουμε ανθρώπους με ταλέντο, άξιους συνεχιστές των αξιόλογων ηθοποιών.
Μια ακόμη διάκριση για τον ηθοποιό, είναι Η ταινία "ΗΘΟΠΟΙΟΙ- Ημερολόγιο σπουδής" που παρουσιάζει το πορτρέτο μιας ομάδας νέων που φοιτούν σε μια δραματική σχολή της Αθήνας κατά το διάστημα 2010-2013, του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σταύρος Μαρκάλας είναι από την Τρίπολη Αρκαδίας και μας κάνει όλους περήφανους για την πορεία του.
*από το: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου