.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Έλληνας, σύζυγος, η Γερμανίδα γυναίκα του και η ισπανίδα γειτόνισσα


Ταινία στο you tube: 
H ταινία, με τίτλο "A very european Break up" (ένας πολύ ευρωπαϊκός χωρισμός"), είναι του βρετανού δημοσιογράφου και σηνοθέτη Bod Denham και με καλές δόσεις αγγλικού χιούμορ, προσπαθεί να περιγράψει κάποια από τα εθνικά στερεότυπα των χωρών της ΕΕ, -οι εργατικοί, Γερμανοί, οι τεμπέληδες Έλληνες, οι ουδέτεροι φλεγματικοί Βρετανοί, οι έτσι-έτσι Ισπανοί.






















Προσέξτε το στόρι της τανίας:
Η Ζερμέν, κλασσικό στερότυπο της μέσης Γερμανίδας, είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια (παραπομπή στην καθιέρωση του ευρώ), με τον ανεπρόκοπο -τι άλλο;- Γκρέκο, ο οποίος δεν εργάζεται, κρύβει τους απλήρωτους λογαριασμούς, κάτω από το κρεβάτι, τρώει μελιτζάνες και βλέπει συνεχώς τηλεόραση.
Επιστρέφοντας, από τη δουλειά της η Ζερμέν, ανακαλύπτει στη γραμματοθυρίδα και νέους απλήρωτους λογαριασμούς του Γκρέκο, ο οποίος, ξαπλωμένος στον καναπέ, βλέπει τηλεόραση μασουλώντας...
Ο καυγάς, που ακολουθεί, μεταξύ τους, με διαλόγους, του τύπου, "πούλα τα πράγματά του να βγάλεις λεφτά", "εσύ δεν μ' αφήνεις να βγάλω χρήματα" κά, ξεσηκώνει τους γείτονες, και η πρώτη που εμφανίζεται ανήσυχη, είναι η ισπανίδα, γειτόνισα δασκάλα του γιόγκα, που επιχειρεί να συμβιβάσει τα πράγματα, μοιράζοντας το δίκο και στους δύο, και λίγο αργότερα, ο Εγγλέζος επίσης γείτονας, ο κλασσικός επιτήδειος υπεράνω.
Από τα ευρηματικά στοιχεία της ταινίας, οι σκηνές, με τις μπαταρίες, για τις συσκευές, όπου ο Γκρέκο, έχει μόνο τις παλιές μεγάλες μπαταρίες (D) που δεν ταριάζουν πιά πουθενά, ενώ η Ζερμέν τις σημερινές ΑΑΑ (παραπομπή στο τριπλό Α της γερμανικής οικονομίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου