.......................................Επιμέλεια σελίδας: Π.Σ. Αϊβαλής - εφημερίδα "Εν Αθήναις" www.athens-press.blogspot.gr

!!

!!
Στη μνήμη του Έλληνα Σκηνοθέτη και Ποιητή της εικόνας Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε έτσι απρόσμενα...

~~

...................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Το ελληνικό σινεμά πενθεί τον διευθυντή φωτογραφίας Βασίλη Καψούρου

Σκοτώθηκε ο διευθυντής φωτογραφίας του Τσιώλη

xourmadia.jpg

Από την ταινία «Ερωτας στη Χουρμαδιά» του Σ. Τσιώλη
Το ελληνικό σινεμά πενθεί τον ξαφνικό και τραγικό χαμό του σημαντικού διευθυντή φωτογραφίας Βασίλη Καψούρου σε ηλικία 62 χρόνων.
Σκοτώθηκε την Τρίτη σε δυστύχημα με τη μηχανή του στο 61ο χιλιόμετρο Αθηνών - Κορίνθου, επιστρέφοντας από την Αθήνα στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας. Εκεί ζούσε τα τελευταία χρόνια, αποτραβηγμένος από τον κινηματογράφο.
Κι όμως ο άνθρωπος που είχε ταυτιστεί με τον Σταύρο Τσιώλη, «φωτίζοντας» οκτώ ταινίες του (από το «Σχετικά με τον Βασίλη» και τον «Ερωτα στη Χουρμαδιά» μέχρι το «Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε» και το «Ας περιμένουν οι γυναίκες») ήταν έτοιμος να επιστρέψει στο σινεμά. Για χάρη του Τσιώλη. Τον Μάιο θα ξεκινούσαν μαζί τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, «Γυναίκες που περάσατε από εδώ».
Ο Βασίλης Καψούρος ήταν ακόμα ο μόνιμος διευθυντής φωτογραφίας της Ελένης Αλεξανδράκη (και στις τρεις ταινίες της), έχει «φωτίσει» ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους και είχε δουλέψει στη διαφήμιση.
Εξαιρετικός επαγγελματίας και επιλεκτικός στις δουλειές που αναλάμβανε, είχε πει ότι έφυγε από το σινεμά όταν ο διευθυντής φωτογραφίας έπαψε πια να είναι ο άρχοντας των γυρισμάτων και τη θέση του πήρε η ψηφιακή εποχή και το μόνιτορ, το οποίο πια όλοι έτρεχαν να κοιτάξουν.
Η κηδεία του γίνεται σήμερα στις 11 π.μ. στο Κάτω Διμηνιό.

____________
ΕΦ.ΣΥΝ.